منتديات الأسياد

منتديات قصر الشلالة التربوية التعليمية
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

hajj

شاطر | 
 

 طريقة صنع البيتزا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حمامات السلام
عضو جديد
avatar

عدد المساهمات : 2
نقاط : 4
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 08/03/2010

مُساهمةموضوع: طريقة صنع البيتزا   الإثنين مارس 08, 2010 11:27 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

يجماعة اليوم ان شاء الله هوصف ازاى تعملى بيتزا فى البيت بطريقة سهلة ومش هتتكلف كتير ويارب تعجبكم ان شاء الله
المقادير
1- 1 كيلوا دقيق
2- 50 جرام زبدة (يعنى تقريبا بجنية زبدة)
3- 2 معلقة ملح كبيرة
4- 2 معلقة سكر بدرة كبيرة
5- 1 معلقة خميرة فورية كبيرة
6- بيضة
7- 3 معالق زيت زيتون
8-ربع كوب زيت عادى
9- نصف كوب لبن على ربع كوب ماء
طريقة التحضير
1\ نخلط المقادير جميعا ما عادا الدقيق والزيت العادى
2\نسكوب المقادبر شئ بشئ على الدقيق حتى تكون ملمس العجين متجانس مع بعضة البعض
3\نسكوب الزيت العادى على العجين وخلطة جيدا حتى يتشرب العجين الزيت
4\ نضع العجين فى كيس بلاستك ونركة فى مكان دافئ من 1 الى ساعتين حتى نتأكد من ان خمر
5\نأخد مقدار 100 جرام من العجين ونفردها فى الفرمة (الصنية)
6\ونضع على الوجة صلصة بيتزا (بتتباع اكياس عند السوبر ماركت العادى)
7\وبعد وضع الصلصة على الوجة نضع باقى المكونات وهى
(زيتون اسود او اخضر -طماطم -فلفل رومى <تونة او سوسيس او مشرم او لنشن اوفراخ شورمة او بسطرمة> اما الجبنة ممكن توضع جبنة رومى او موزاريلا او فلمنك حسب المقدرة )
طريقة التسوية
اوالا/ يكون الفرن شغال قبل التسوية بى 10 او 15 دقيقة
ثانيا /توضع البيتزا فى الفرن من 10 الى 15 دقيقة ثم نطفئ الفرن ونولع الشواية وتترك فى الفرن من 2 الى 3 دقائق
ثالثا/ تطلعوا البيتزا من الفرن وبالهنا والشفا ان شاء الله
ملحوظة هامة (باقى العجين يوضع فى كيس بلاستك ويحكم قفلة ويوضع فى الفليز ويستعمل حينما نحب وشكرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
yahia_ahmed
مديرعام الشبكة
مديرعام الشبكة
avatar

عدد المساهمات : 32
نقاط : 84
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 25/01/2010

مُساهمةموضوع: رد: طريقة صنع البيتزا   الجمعة مارس 12, 2010 2:38 pm


شكرا بارك الله فيك








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://alasyad-dz.yoo7.com
 
طريقة صنع البيتزا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات الأسياد :: منتديات الأسرة :: منتدى فنون الطبخ و أشهى الماكولات-
انتقل الى: